TRX vadba – vadba s trakovi

Skupinski TRX trening v Studiu Marko Mrak izhaja iz znanja Fitness Anywhere (ustanovitelji TRX pripomočka) in kondicijske priprave. Avtor programov je Marko Mrak, odličen kondicijski trener z osvojenimi vrhunskimi dosežki v vrhunskem športu doma in v tujini (več evropskih zlatih medalj in srebro iz OI 2012)

Trening je zasnovan na princu gravitacije. Z večjim naklonom pri izvedbi vaj poskrbimo za večjo težavnost, z manjšo oporo s tlemi za večjo balansiranje in vključevanje stabilizatorjev, z večjo frekvenco izvajanja poskrbimo za večji obseg treninga, z večjim naklonom za večjo intenzivnost.
Vadba je raznolika, motorično ni zahtevna a vedno lahko poskrbite, da bo vadba težka ali lahka. Iz lastnih izkušenj priznam, da odkar treniram s TRXom me fitnes niti ne mika več, saj je taka vadba dolgočasna, nima dinamike, ki jo nudi TRX. Sama vadba ima še eno specifiko, da vadečega „sili“ da aktivira stabilizatorje (stabilizatorje trupa) kar omogoča uspešno vključevanje notranjih trebušnih in hrbtnih mišic, kar je pri ostalih vajah v fitnesu pasivno, saj različne klopi nudijo preveč opore.