Skupinska vadba

natisniE-pošta

TRX skupinska vadba

StudioMarkoMrak_0087_webVadba v skupini je omejena na 10 vadečih. Vadbeni programi so optimalno sestavljeni in se lahko prilagajajo vsakemu posamezniku saj vas trener vodi skozi vaje, popravlja izvedbo in glede na vašo pripravljenost tudi dozira obremenitev. Vadbena ura traja okoli 50 minut in je sestavljena iz različnih vaj TRX-a, atletike in vaj z lastno težo telesa. Vadbeni program se progresivno povečuje iz tedna v teden. Vsak prvi dan tekočega meseca pričnemo z novim programom, ki je največkrat tematsko zastavljen glede na letni čas in potrebe posameznikov.TRX vadba za starejše

Vadba se izvaja v dopoldanskem času in je primerna za vsakogar. Razlika med klasičnim TRX treningom je v intenzivnosti. Vadbo sestavljajo različni elementi iz Pilatesa, Joge, fleksibilnosti in klasičnega TRX-a. Vadba učinkovito deluje na telo in funkcionalne sisteme. Primerna je za vse vrste vadečih, ki radi trenirajo v dopoldanskih urah. Vadbeni program se progresivno povečuje iz tedna v teden in v celoti zamenja vsak prvi trening v mesecu.  


TRX Vip

Trening je oblikovan za začetnike in napredne. Osebni trener na treningu določa optimalno obremenitev vsakemu posamezniku posebej. Namenjeno vsem, ki bi radi izkoristili 8 tednov za maksimalno telesno pripravo!

Kombinacija teka, vadbe na TRX-u in osebnega trenerja je čudežna formula za najboljše rezultate. Program je prilagojen vsakemu posamezniku posebej glede na njegovo predhodno pripravljenost. Vsak udeleženec dobi merilec srčnega utripa, ki ima že prednastavljene podatke o njegovi pripravljenosti, kar je prednost v trenažnem procesu in predstavlja točno definiran napor in s tem maksimalne rezultate.

Trening TRX-a je sestavljen kot skupinska vadba vendar se izvedba vaj loči glede na sposobnosti posameznika po težavnostnih stopnjah, trajanju in frekvenci izvedbe, kar zagotavlja najboljše rezultate. Trening se izvaja 2 x ali 3 x tedensko v skupini z maksimalno petimi vadečimi. 


Poskusiti ali ne?

Vsekakor poskusiti! Pri vadbi je omejeno število vadečih, vadba je vodena pod nadzorom osebnega trenerja, ki vas nauči izvedbe vaj, vas motivira in izvaja vnaprej točno določen program vadbe, ki se iz tedna v teden progresivno spreminja, kar zagotavlja ustrezen napredek. Ker nam je vodilo zadovoljna stranka in popolna storitev so vsi vadeči vključeni tudi v naš uspešen program »PREHRANA SAMO ZATE«.
 


TRX vadba

TRX pomeni (Total body Resistance eXericise) vadba s popolnim odporom, popolnim lahko v prenesenem pomeni potrdimo kot:
Popolna obremenitev med vadbo, katero vadeči sam uravnava skozi vadbo.
Popolna vadba, ker sile delujejo na telo po celotni kinetični verigi v dinamičnem in statičnem načinu! Vadba odlično aktivira stabilizatorje trupa, proprioceptorje in vse mišične skupine.

Vadba je funkcionalna! Sile potekajo skozi celotno telo. Če vzamem za primer najbolj naravno gibanje na našem planetu, hojo, že sam pogled človeka, ki hodi pove, da sile potekajo od »valjčkanja« podplata, preko goleni, stegnenice, medeničnega obroča, stabilizatorjev, ramen in rok, vratu, glave. Sile potekajo preko stabilizatorjev na zgornji del telesa. Pri hoji se vključujejo skoraj vse mišične skupine.
Pri večini osnovnih gibanjih vedno vse sile potekajo preko stabilizatorjev in vedno se vključuje v delo veliko mišičnih skupin, ki sodelujejo pri fini medmišični koordinaciji. Pri vaji »Potisk z nogami« na fitnes orodju sile potekajo samo skozi določen del, ki se vključuje v gibanje, stabilizatorji in zgornji del telesa pa sta toga, saj jima sedeč položaj nudi popolno oporo. Pri večini vaj v fitnesu ni vključevanja stabilizatorjev, ni vključevanja centra za ravnotežje in ni najboljše sinergije med posameznimi mišičnimi skupinami. Za učinkovito kompleksnost gibanj, način treninga z izolacijo mišice katerega nudijo naprave, ni funkcionalen.

Vadba je varna! Pri uporabi TRX-a je vadba popolnoma varna saj izvajamo gibanja katerim povečujemo težavnost s spremembo naklona in stabilizacije telesa. Pri uporabi bremen v trenažnem procesu delujemo z zunanjo obremenitvijo, ki povzroči visoke sile, ki delujejo na sklepe z nezadostnim znanjem lahko povzročimo visoke navore v sklepih kar posledično pomeni, da je možnost poškodb večja. Vadba z lastno težo je popolnoma varna!

Vadba je kompleksna! Vsaka izvedena vaja s TRX-om deluje na stabilizacijo telesa, mišično moč ali mišično vzdržljivost, ravnotežje in eksplozivnost. Fleksibilnost je odvisna od izvedbe vaj, katere so ozko usmerjene za razvoj fleksibilnosti. Gibanja so naravna, ni potrebe po predznanju in težavnost treninga določa izključno vadeči s spremembo opore in naklona.

Vadba za vse! Vadba je prilagojena za vse skupine posameznikov, priporočena je za vse, ki bi radi z malo časa za trening imeli odlične rezultate. Vsem, ki bi se radi poleg osnovnega programa naučili uporabljati TRX , ki bi radi optimalno trenirali je v Ljubljani na voljo vodena vadba v jutranjih in večernih urah.


Pridružite se najboljši vadbi v mestu!

 

 

.